Translate/tõlge

laupäev, 25. veebruar 2017

Minu vintage leiud

Siin mõned viimaste kuude südantsoojendavad ajaloolise hõnguga põhjamaised vintage leiud





kolmapäev, 22. veebruar 2017

Kirjandusalaste teadmiste kontroll

Kirjandusžanrite äpp
on minu loodud Learningapps keskkonnas ja seda on kasutatud juba 500 korda, nagu mulle äsja teade tuli. Tore on siin oma teadmisi proovile panna.
Ka järgneva äppiga saad teadmisi kontrollida, sedagi on kasutatud üle 500 korra, mulle tundub, et see on ühe mu õpilase tehtud minu palvel:
Eesti kirjandusest
Neid minu äppe aga on kasutatud üle 100 korra:
Draamast
Proosast
Riimist luules
Kirjandusžanrid II
Eesti varasemast kirjandusest 

teisipäev, 21. veebruar 2017

Elujaatused I

Kõik sai alguse sellest, et leidsin Anna Blockley suurepäraselt sobivad pildid. Ja siis leidsin mitmest kohast korraga afirmatsioone, mille seast tegin endale sobiva valiku ning lisasin mõned mulle olulised. Nende mõte on suurepärane, kuid sõna ´´afirmatsioon´´ mulle ei sobinud, nii muutsingi nad emakeelseks väljendiks elujaatused.On ülimalt hea omada selliste elujaatuste kogu, need välja printida, lahti lõigata, et nad oleksid väikeste kaardikestena su läheduses ja neid pidevalt korrata. Tahan uskuda, et need hakkavad salamisi toimima.



Pinteresti heast mõjust

Minu pinterest
on mu viimase paari aasta pea igapäevane kaaslane. Seda vaadates saab nii mulle endale kui teistele selgeks, mis mind huvitab. Mind üllatab fakt, et selle tegevuse kaudu - mis on ju lihtsalt meeldivate piltide ritta seadmine ja kogumine - olen nii palju juurde õppinud, näiteks disainist, kangastest, nõusid ja kangaid ja tapeete kujundavatest disaineritest ja neid tootnud/tootvatest firmadest, kunstnikest, botaanikast, pärimuskultuurist, aga juurde õppinud ka inglisekeelseid väljendeid (vintage, paisley, shabby shick etc).
https://www.pinterest.com/marentoom/

Igatsus suvise maakodu järgi













Igatsen suve maakodus. Praegu, keset sombust veebruarikuud, on raske uskuda, et eelmisel suvel - ja loodetavasti ka sellel suvel - on sumedad õhtud, lilled, linnulaul, udu, päikeseloojangud  ja kõik muu, mis teebki elu elamisväärseks.

Uus algus

Alustasin oma teadlikku vaimset teekonda 19. veebruaril 2017.
Pinterestis olen Vaimse teekonnaga juba ammu alustanud:
https://www.pinterest.com/marentoom/vaimne-teekond-budism-my-spiritual-way-buddhism
Aga budismi kohta materjalid panin tallele just sel päeval.
Buddha suletud silmadega kuju seisab mu ees kirjutuslaual ja otsekui maandab mind.
Mathura mõtteid
Sain mõtetele kinnitust, kui kuulasin Mathura mõtteid Plekktrummis