Translate/tõlge

reede, 27. aprill 2018

Kunstinäituse külastus

Veetsime emaga kauni pilvise reede kunstinäitusel ja jõime Pegasuses tassikese maitsvat kakaod. Toimusid ka huvitavad kohtumised inimestega, keda polnud ammu näinud.

RÕÕM LINNA SÜDAMES. NÄITUS TALLINNA RAEKOJAS

Tallinna raekojas toimuval näitusel „Rõõm linna südames“ on eksponeeritud maalid, mis on valminud aastatel 1910-1945 ehk nn Eesti kunsti kuldajal. Tööd pärinevad Eesti kunsti värvide suurmeistritelt: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Endel Kõks, Elmar Kits ja teised.
Kõik eksponeeritavad maalid käsitlevad väga erinevate nurkade alt autorite ühist elutaju: tunnet, et elu on elamist väärt. Eesti vanemas maalikunstis ilmneb õnnetunne tavaliselt loodusmotiivides. Autorite tihe kokkukuuluvustunne loodusega peegeldub nende maalides, kus loodusest leitakse ilu, rõõmu, lepitust, lohutust. Värvirohkete loodusmotiivide kõrval on näitusel eksponeeritud ka mitmed portreed; kuid ei puudu ka linnamotiivid, mille keskmes on Paul Burmani Tallinna Raekoja platsist 1916. aastal valminud teos.


Allpool on Konrad Mägi maalid, milles eriliselt köidavad värvid. 
Rõõm läbi värvide. 
Eriti meeldiv üllatus olid sinakad taevatoonid ning üldse palju sinakasarohelisi ning türkiistoone ja soe oranž toon.


Kasaritsa järv 1916-1917


Otepää 1918-1920


Võrumaa motiiv




Maastik Eestist


Maastik kividega 1913-1914


Mereäärne vaade. Saaremaa


Merikapsad. Saaremaa etüüd 1914

Allpool killuke imelist sinist Capri taevast


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar